Testamente

Det er altid en god idé at få styr på sit testamente, uanset hvor gammel man er. Du behøver ikke at vente til, du kommer op i årene, før du vælger at skrive dit testamente. Vi lever i en verden, hvor alt kan ske på et enkelt sekund. Det er selvfølgelig svært at forberede sig på det uforudsigelige. Et testamente er dog en rigtig god start. Det kan være utrolig lettende rent mentalt, hvis man har taget stilling til, hvad der skal ske, når man engang forlader denne verden. Vi giver dig her gode råd til, hvordan du skal forholde dig til dit testamente.

Er der særlige forhold, der skal med i dit testamente?

Grunden til, at mange vælger at få udfærdiget et testemente, er, hvis der er specielle forhold, der skal respekteres, når du går bort. Får du ikke skrevet disse særlige omstændigheder ned, vil den almindelig arvelov gælde, og dine ønsker bliver måske ikke respekteret. Det kan være, du har lovet dit barnebarn, at han må arve din gamle veteranbil. Der kan også være særlige forhold vedrørende, hvordan din begravelse skal foregå. Har du børn, kan det også være en god idé at tage stilling til, hvad der skal ske med dem, hvis det utænkelige skulle ske, at du gik bort, mens de stadig er små.

Overvej det nøje

Det kan være rigtig svært at skulle skrive ned sort på hvidt, hvad der skal ske, når man går bort. Det er derfor en god idé at bruge lidt tid på at overveje, hvad der er vigtigt at få med. Derudover kan det være en fordel at søge juridisk rådgivning. Det giver dig sikkerhed for, at det hele bliver gjort på den rette måde.

I mange tilfælde når man skal overveje eller beslutte noget, der er svært, bliver man ofte rådet til at spørge sit netværk til råds. Det er dog lidt anerledes, når man taler om et testamente. Her skal der være fokus på, hvad du ønsker, og hvilke særlige forhold du gerne vil have bliver respekteret efter din død. Du kan hurtigt blive forvirret, hvis du spørger for mange mennesker til råds. De vil jo komme med deres personlige ønsker, og de stemmer ikke nødvendigvis overens med det, du har i tankerne.

Hold dig til at spørge et par enkelte til råds, hvis du føler, du har behov for nogle ekstra synspunkter på sagen. Det kan for eksempel være din ægtefælde eller samlever, du spørger til råds, eller et andet tæt familiemedlem. Vigtigst af alt er, at du fokuserer på, hvad der er vigtigt for dig, når du ikke er her mere.

Vil du vide mere om testamente og arv, så se denne video